Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding gaat verder dan ‘het op zoek gaan naar een nieuwe job’. Er zijn diverse loopbaanvragen mogelijk. Bijna elke vraag die werkgerelateerd is, kan onder de noemer van ‘loopbaanbegeleiding’ vallen. Je kan de loopbaanbegeleiding betalen met de VDAB-loopbaancheques, wat het veel voordeliger maakt voor jou.

Mogelijke loopbaanvragen

Gelukkig op je werk

Bij loopbaanbegeleiding bekijken we samen waar jij energie van krijgt in je job, waar je interesses liggen en welke waarden je drijven. Je krijgt meer inzicht in je talenten, kwaliteiten en valkuilen. Waar nodig werken we aan het versterken van jouw vaardigheden (grenzen stellen, ‘nee’ zeggen, assertiviteit, loslaten).

We kijken naar mogelijke overtuigingen of ideeën over jezelf of de ander die je belemmeren in je loopbaan. We stellen ook samen een persoonlijk ontwikkelingsplan op met doelen en acties.

Praktische info

Iedere werknemer of zelfstandige kan elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Je eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur begeleiding. Je betaalt maar 40 euro voor één loopbaancheque. Dit is heel voordelig want de reële waarde van een loopbaancheque bedraagt 550 euro. De overheid betaalt dus het grootste deel voor jou.

Wil je graag loopbaanbegeleiding volgen? Bestel dan jouw eerste loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je (indien gewenst) een tweede loopbaancheque bestellen (van 3 uur).

Kom jij in aanmerking voor loopbaanbegeleiding? Klik op volgende link voor de voorwaarden:
Loopbaanbegeleiding

Hoe bestel je jouw loopbaancheque? Je kan naar het gratis nummer 0800 30 700 bellen
(elke werkdag van 8u tot 16u30).

Wat als jij geen recht hebt op loopbaanbegeleiding met loopbaancheques (bv. doordat jij niet aan alle voorwaarden voldoet) of als jij jouw loopbaancheques al opgebruikte? Ook dan kan je bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding. In dat geval geldt mijn gewone uurtarief.
1 sessie van 1 uur = 60 euro

Aanpak

Ik werk op maat van de persoon die voor mij zit, want iedere vraag, persoon of situatie is anders. De coaching is praktisch en concreet. Je krijgt soms opdrachtjes mee naar huis, die je op voorhand voorbereidt en waar we dieper op ingaan tijdens de coachingsessies.

Elk traject ziet er als volgt uit:

Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van ca. 30 minuten (in mijn praktijk of online). Hierin bespreken we kort jouw vraag, de verwachtingen en mijn aanpak.

De coachingsessies waarin we actief aan de slag gaan met jouw loopbaanvraag.
Ik hanteer een vaste structuur:

  • Bij de eerste loopbaancheque (4 uur in totaal): 1 sessie van 1,5 uur – 1 sessie van 1 uur – 1 sessie van 1,5 uur.
  • Bij de tweede loopbaancheque (3 uur in totaal): 1 sessie van 1,5 uur – 1 sessie van 1,5 uur.

Erkend loopbaancoach

Als loopbaancoach ben je verplicht aangesloten bij een erkend loopbaancentrum, wat de kwaliteit van de loopbaancoaching garandeert. Ik ben aangesloten bij ‘Aures Loopbaancoaching Vlaanderen’.

Waarom koos ik voor Aures?

Aures staat voor authentiek en respectvol groeien. Twee waarden (authenticiteit en respect) die ikzelf heel belangrijk vind en waarnaar ik probeer te leven.