Voor kinderen & jongeren

Ontspannings-coaching

Ervaart jouw kind vaak stress of spanning, of is het regelmatig overprikkeld? Het doel van ontspanningscoaching is om het stress-systeem te kalmeren en te zorgen voor meer rust in lichaam en geest. Dit is ook zinvol voor kinderen met faalangst, perfectionisme of  piekergedachten. Ik ben er voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar.

Wat is ontspannings-coaching

Het hoofddoel is ontspanning en rust. Kinderen en jongeren worden zich bewust van hun eigen lichaam. Ze leren spanningen in hun lichaam aanvoelen en hun grenzen aangeven. Ze leren tools om meer rust te vinden in hun hoofd, lichaam en hart en op die manier preventief aan stressreductie te doen en psychosomatische klachten te verminderen. Dit doen we aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. 

Daarnaast werk ik op een laagdrempelige, speelse en creatieve manier rond thema’s zoals zelfvertrouwen, piekergedachten, kleine gelukjes, talenten en emoties. 

Werkvormen

Ik vertrek in mijn coaching o.a. vanuit de methodiek ‘Expeditie veerkracht’ (aangepast aan de leeftijd van het kind/de jongere) van erkend psychotherapeute Greet Mussels. Ik volgde bij Greet mijn opleiding tot ontspanningscoach voor kinderen. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP) en de European Association for Psychotherapy (NUO-NAO).

Daarnaast maak ik ook gebruik van volgende werkvormen:

Ademhalings-oefeningen

Meditatie & mindfulness

Visualisaties

Sensorimotorische werkvormen

Creatieve werkvormen

Psycho-educatie op maat

Voet- en handmassage

Massage op de kledij

Leren genieten van kleine geluks-momenten

Zo pak ik het aan

Ik werk steeds op maat van het kind/de jongere. Elk traject ziet er dus anders uit.

Veel mensen zoeken hulp en zitten te wachten op een afspraak, daarom vraag ik om ten minste 24 uur op voorhand te verwittigen indien je een afspraak niet kan nakomen. Zo heb ik eventueel nog de mogelijkheid om iemand in uw plaats te zetten. Indien je laattijdig verwittigt of niet komt opdagen, wordt de sessie aangerekend.

De aanmelding gebeurt door de ouder(s). Ik start met een kennismakingsgesprek waarbij zowel ouder(s) als kind aanwezig zijn. Ik stel mezelf en mijn aanpak voor, we bespreken jullie hulpvraag en de wederzijdse verwachtingen. 

Het kennismakingsgesprek duurt 1 uur en kost 65 euro.
Een coachingsessie duurt 50 min. en kost 55 euro.

Dit gesprek is met de jongere, zonder aanwezigheid van de ouder(s), tenzij de jongere zelf wil dat de ouder(s) hierbij aanwezig zijn. Tijdens het intakegesprek stel ik mezelf en mijn aanpak voor, bespreken we jouw hulpvraag en de wederzijdse verwachtingen. 

Het intakegesprek duurt 1 uur en kost 65 euro.
Een coachingsessie duurt 50 min. en kost 55 euro.

 

Voel je welkom

Maak nu een afspraak voor je kind!